Koen van Erve | Transformatie coach en trainer | Mindshft
Mindshft - coaching - Beperkende overtuigingen oplossen

Koen van Erve

Koen van Erve is mijn volledige naam, woonachtig tegen de Belgische grens in Goirle. Een dorp waar ik na wat reizen en andere omwentelingen beland ben. De natuur is dichtbij en kan ik voldoende anonimiteit leven. Na hier jaren met mijn trouwe hond te hebben gewoond, woon ik – na een waardig en mooi afscheid – alleen en geniet ik van de vrijheid die deze nieuwe situatie biedt. Daarnaast ben ik vaak aan zee te vinden als ik met de camper op pad ga. Heerlijk om de kracht van de wind en het oneindige van de zee te mogen ervaren met vrienden.

 

Vaak hoor ik: “Je bent anders…”. Waar dit eerst een vloek leek is dit mijn grootste kracht. Ik kan goed out of the box denken, ik geniet er van alleen of juist dat te zeggen wat er nodig om een proces te laten starten. Ook als ik dit schrijf komt er een grote glimlach op mijn gezicht. Anders denken brengt me vele mooie gesprekken en momenten.

Ik ben een man die zegt waar het op staat, met veel oog voor de ander en zonder oordeel. Dit is inmiddels mijn trademark geworden. Ik ervaar de (h)eerlijkheid; de heerlijkheid van eerlijk zijn. En daar probeer ik nog meer in te groeien!

Bij alles wat er gezegd wordt, luister ik achter de woorden. Waar gaat het nu in essentie om vraag ik mij dan af. De uitkomst is dan vaak verrassend! Ik geniet van het proces. Dit sluit ook helemaal aan bij wie ik ben, waar gaat het mij eigenlijk om in het leven? Een mooi proces met vaak verrassende en soms wisselende antwoorden.

 

Enthousiast word ik van samen en met elkaar leren/groeien. Ik ontwikkel mijzelf graag en krijg energie aan bijdragen aan de ontwikkeling van anderen. Soms met de kinderlijke vreugde van iets in de groep gooien en kijken wat er ontstaat. In mijn coaching en begeleiding ervaar ik vaak kinderlijke vreugde, tegelijkertijd met een volwassen rust. Die rust is mijn tweede trademark. 

Creativiteit kenmerkt zich op verschillende manieren in mij, soms in iets creëren en dan weer in mijn coaching. Ik word graag uitgedaagd op verschillende vlakken, mijn schouders gaan eronder en de bal gaat rollen!

 

Blij zul je mij zien als ik mij in de natuur begeef. ‘Thuiskomen’ heb ik weleens gehoord. Daarnaast brengt sporten en de variatie daarin mij vreugde. Fijn om veel leuk te vinden en aan te gaan! Ik kan genieten van de kleinste dingen, die mij groots kunnen raken. Ik word graag geraakt, op allerlei verschillende manieren.

Als ik niet aan zee ben om te kitesurfen, zul je mij vaak in mijn garage vinden. Hier probeer ik weer iets nieuws uit hout te creëren of ben ik aan het sleutelen aan mijn oldtimer. Het zal je dan niet verrassen dat de geur van hout, gezaagd hout of juist olie en ijzer mij veel doet. Ik steek graag mijn handen uit mijn mouwen en geniet van wat je handen kunnen maken.

Met een gezonde balans, met voldoende tijd voor mijzelf, zul je mij ook echt verlicht zien in het bijzijn van vrienden of collega’s.

Tot slot houd ik van afwisseling… en actie. Ik geraak snel enthousiast en probeer graag iets nieuws. Dan ga ik ‘aan’, wat me best weleens wat slaap kost. Maar ach, het levert mij zoveel ‘joy’!

 

Mijn ervaring in de buitensport, samen met een korte tijd in het leger, heeft er toe geleid dat ik mij zo fijn voel buiten. De simplicity geeft rust aan mijn soms te drukke en perfectionistische hoofd. Daarnaast ben ik al jaren werkzaam in het onderwijs. Alles wat net even anders is dan regulier, daar houd ik van. Mijn visie is goed terug te vinden in de plaatsen waar ik heb gewerkt. Ik ga voor de student en het individu staat voor mij centraal. Maatwerk en autonomie is mij op het lijf geschreven.

Ik kan mij goed verwoorden door de cursussen Verbindend Communiceren en tal van coach cursussen die ik heb gevolgd en tevens heb gegeven. Dit is verder gegaan dan verwoorden, het is meer een leefstijl geworden. Ik kan vaak mijn emoties verwoorden zonder mij er door te laten leiden, wat een verrijking is dat!

Sinds enkele jaren geleden begeleid ik coach-wandeltochten, persoonlijk leiderschaps- en docent als coach-cursussen. Ik ben breed ontwikkeld,

 

Ik kijk er naar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en daar weer van te leren. In mijn ogen is leren altijd een wisselwerking tussen mensen en hun omgeving. Daar waar ik iets breng, daar haal ik ook iets.

 

Met vreugde kijk ik vooruit naar wat er nog op mijn pad komt. Wat mijn volgende stap wordt om verder te groeien en ontwikkelen. Ik zie de wereld als onze grote speeltuin, waar alle emoties langs mogen komen en in thuishoren. Waar je alleen kunt spelen en samen.

 

Contactinformatie
Mindshft
Berenkoog 35
1822BH Alkmaar
info@mindshft.nl

Of vind ons op social media