Jaloers! Jij hebt de oplossing
Jaloers? Jij hebt de oplossing
14 november 2022 
1 min. leestijd

Jaloers? Jij hebt de oplossing

Ben jij ook wel eens jaloers?
Jaloezie vind ik geen fijne emotie en toch overkomt het me nog steeds. Ik kan nog steeds wel eens jaloerse gevoelens hebben als ik zie hoe gemakkelijk het een ander afgaat. Hij heeft altijd geluk, hij heeft alle juiste beslissingen genomen en verdiend zo gemakkelijk geld, zij heeft alle vrijheid en maakt zulke mooie reizen. In mijn hoofd weet ik hoe het zit, maar toch…

Karakter, wat doe je eraan?
Deze gevoelens waren vroeger nog veel sterker. Ik kon ook in mijn relatie jaloers gedrag vertonen. Met name als mijn partner aandacht had voor een ander en dus niet voor mij. Eigenlijk was dit geen issue voor mij, zo ben ik gewoon dacht ik altijd. Je karakter doe je weinig aan toch? Niet blijkt minder waar…

Bewustzijn zorgt voor verandering
De noodzaak tot verandering lag voor mij op een ander vlak. Opleiding, meditatie en energetische behandeling maakte mij bewust van mijn gedrag en de dieper liggende oorzaken daarachter. Daarmee heb ik grip gekregen op mijn gedachten en begrijp ik mijn gevoelens veel beter. Door deze transformatie merk ik ook dat ik veel minder last heb van jaloezie. Jaloezie heeft alles te maken met mijn eigen zelfbeeld…

Toen viel het kwartje
Mijn relatie is ingrijpend veranderd, omdat ik ingrijpend ben veranderd. Vaak hoor ik – in mijn praktijk en ook van vrienden – het ligt aan de ander. Snap ik, heb ik zelf ook vaak gedacht en geroepen. Als zij mij maar beter zou begrijpen, als hij maar naar mij zou luisteren en niet zo eigenwijs zou zijn. Eigenlijk zeg je: “Als de ander maar meer om mij zou geven, dan komt het wel goed”. Nu weet ik, het ligt niet aan de ander. Begin altijd bij jezelf.

Als jij verandert, verandert jouw omgeving met je mee…

 👉 Nu ben ik benieuwd, wat zou jij aan je partner willen veranderen?

Over de schrijver
Reactie plaatsen