Scheiding | Wake up call voor persoonlijke ontwikkeling
Scheiden? Wake up call voor persoonlijke ontwikkeling
09 november 2022 
1 min. leestijd

Scheiden? Wake up call voor persoonlijke ontwikkeling

Opvallend hoe vaak mensen geschokt reageren als je vertelt dat je bent gescheiden.
Jullie waren zo’n leuk stel. Jullie hadden alles zo goed voor elkaar. “tja…” reageer je dan maar “ieder huisje heeft zo zijn kruisje”. Er is natuurlijk veel meer aan de hand...

𝘕𝘰𝘰𝘪𝘵 𝘳𝘶𝘻𝘪𝘦
Zo was communiceren niet ons sterkste punt. We maakten ook nooit ruzie, zelfs niet als de ander duidelijk over de grens was gegaan. Nu ik dat zo terughaal herinner ik mij dat de gesprekken vooral praktisch waren. Het ging over het huishouden, de kinderen en de vakanties. Onderwerpen als gevoel, kwetsbaarheid, twijfel en pijn werden zorgvuldig vermeden. Want je wilt de ander geen pijn doen toch?

𝘕𝘪𝘦𝘵 𝘵𝘦𝘷𝘳𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘨𝘦𝘭𝘶𝘬𝘬𝘪𝘨
Mijn vrienden die wisten wel dat ik niet tevreden was, dat ik ongelukkig was. En uiteraard wist ik ook heel goed wat mijn partner allemaal moest veranderen zodat ik wel tevreden zou zijn. “Gelukkig” zagen zij dit ook, veel herkenning en eigenlijk had ik wel gelijk. Toch? Nou niet dus..

𝘑𝘦 𝘷𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘭𝘱𝘦𝘯 𝘫𝘦 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘦𝘳
Dat gaat verder terug. Vanuit je jeugd bouw je een zelfbeeld op wat je vastigheid geeft in de wereld. Dit is wie ik ben. Je vriendengroep past daar natuurlijk prima bij. Niet verwonderlijk dus dat jouw vrienden je verhaal bevestigen. Je omringt je met mensen die bij je passen. Net als je partner bewegen zij – meestal onbewust – om jouw pijnpunten heen. Ze houden van je en willen je geen pijn doen.

𝘋𝘰𝘯𝘬𝘦𝘳𝘦 𝘸𝘰𝘭𝘬𝘦𝘯
Achteraf omschreef ik het als “ik voelde me nooit meer echt blij, alsof er altijd een donkere wolk in mijn hoofd hangt”. Pas later besefte ik dat mijn symptomen toch verdacht veel lijken op burn-out en depressie. Het gekke is, toen ik erin zat zag ik dit niet. Ik zag geen uitweg en zat vast in een doodlopende straat…

𝘈𝘭𝘴 𝘫𝘦 𝘥𝘰𝘦𝘵 𝘸𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘥𝘦𝘦𝘥
Gelukkig besefte ik - na de scheiding - dat als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg. Al snel begaf ik mij op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Mijn coach legde pijnlijk mijn uitdagingen bloot en zorgden voor de bewustwording die ik nodig had. Daarmee werd de weg vrij gemaakt en begon het pad van heling. Inzicht in patronen en transformatie van programma’s maken dat ik nu heel anders in het leven sta.

𝘋𝘦 𝘰𝘮𝘨𝘦𝘷𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘦𝘳𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘵 𝘮𝘦𝘦
Het mooie is, mijn omgeving verandert als vanzelf mee. Sommige vrienden verdwijnen en er komen anderen voor terug. Mijn relaties kennen veel meer diepgang. De donkere wolken zijn verdwenen en ik voel me meer mezelf dan ik voor mogelijk had gehouden.

 
 𝗛𝗲𝘁 𝗺𝗼𝗼𝗶𝘀𝘁𝗲 𝘄𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝗸𝘂𝗻𝘁 𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳

 
👉 Resoneert dit bij jou? Stuur me een bericht, ik help je gegarandeerd verder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen