Trauma Begrijpen: De Invloed van Verleden op Heden | MindShift

Impact van trauma

Grote en kleine gebeurtenissen uit je verleden kunnen een enorme impact hebben op je leven vandaag. Dit noemen we allemaal trauma. Er zijn grote en kleine trauma's  en vaak zijn we ons er niet eens van bewust dat ze in ons lichaam zijn opgeslagen. De effecten zijn echter merkbaar in ons dagelijkse leven, het heeft invloed op onze mindset (hoe je praat tegen jezelf) onze relaties, het werk en de opvoeding van je kinderen. Kortom alles wat belangrijk voor je is. Opgeslagen trauma beïnvloed je zelfvertrouwen en levensgeluk ieder moment van de dag. 

Onverklaarbaar gedrag (plotselinge boosheid, angst of verdriet), pijntjes in je lichaam of steeds terugkerende klachten (hoofdpijn en migraine, knie- of rugpijn, depressiviteit) zijn allemaal signalen van je lichaam. Een smeekbede van je lichaam om te luisteren. Wanneer je de signalen negeert worden de effecten heftiger en kunnen deze ook fysiek worden, je wordt (chronisch) ziek. Energie moet losgelaten worden. Soms (vaak) wordt jouw ziekte in de hoek "psychosomatisch" gedrukt (oftewel artsen hebben er geen verklaring voor) soms zijn de fysieke symptomen zelfs levensbedreigend. Weet dan, jouw systeem (lichaam en geest) wil alleen maar helen. Jouw systeem heeft alleen nog niet de juiste weg gevonden. 

Luister naar je lichaam en ga aan de slag. De traditionele benadering van traumaheling biedt vaak verlichting, maar meestal is dit tijdelijk. Dit is allang achterhaald, ook psychiaters en psychologen zien steeds duidelijker het belang van een holistische benadering. Lichaam en geest hebben een belangrijke rol in de verwerking van trauma. Verlichting van het trauma is de eerste stap in heling,

Berichten over Impact van trauma:
Afwijzing als kind geeft levenslang, totdat... (persoonlijk verhaal)
0
Afwijzing als kind geeft levenslang, totdat... (persoonlijk verhaal)
Afwijzing als kind geeft levenslang, totdat... (persoonlijk verhaal)
Wat doe je aan Jaloezie?
0
Wat doe je aan Jaloezie?
Wat doe je aan Jaloezie?