Onbewust manifesteren | Dit houd je tegen je droomleven te leiden
Onbewust manifesteer je tekorten
16 april 2022 
3 min. leestijd

Onbewust manifesteer je tekorten

Manifestatie is het resultaat van je gedachten. Klinkt eenvoudig maar is het lang niet altijd. Heel belangrijk bij manifesteren is je overtuiging. Geloof je het echt en leef je ernaar. Immers, waar we ons op focussen krijgt energie, en wat energie krijgt groeit. Dus wat manifesteer je nu echt? 

Stop met onbewust manifesteren en denk erover na. Welke gedachten heb je nu over jezelf, wat zijn je overtuigingen en wat houd je bezig. Dat geeft direct richting aan je manifestatie. Denk je vanuit tekort, dan krijg je tekort en moet je vechten voor succes. Ben je bang voor afwijzing, dan word je afgewezen. Heb je het gevoel niet goed genoeg te zijn dan is dat wat je manifesteert. 

Als je weinig geluk hebt in je leven, hard moet werken voor succes of moeite hebt met relaties, dan manifesteer je dat vanuit je eigen gedachten. En als je weet dat je 99% van de tijd in onbewust denkpatronen zit, dan snap je direct dat jouw onbewuste overtuigingen zorgen voor jouw werkelijkheid. 

Bedenk dus hoe jij je voelt over wat je manifesteert. Ben je heir tevreden mee, helemaal goed natuurlijk. Dan kun je stoppen met lezen. Heb je het gevoel dat er meer is in het leven, dat je jouw potentie niet benut, dan je gelukkiger zou willen zijn.... lees dan verder. 

Jouw leven is jouw creatie. Misschien ben je al een expert in manifesteren en snap je dit al lang of misschien heb je hier nog twijfels over. Kijk naar alles om je heen en alle ervaringen die je hebt gehad. Besef dat je de meeste dingen creëert vanuit je ervaringen en daarmee vanuit je verleden. Als we verder kunnen gaan vanuit de overtuiging dat we de dingen die voor ons liggen al aan het creëren zijn, kunnen we bedenken dat het mogelijk is om te veranderen wat we manifesteren. Dus als manifestatie een gegeven is, hoe kunnen we dan veranderen wat we manifesteren.

STAP 1: Werk aan je persoonlijke groei zodat jouw overtuigingen kloppen. Iedereen heeft versterkende en beperkende gedachten over zichzelf. Deze gedachten komen altijd voort uit de overtuigingen die je hebt opgedaan in je leven. Deze overtuigingen zitten in je onderbewuste. Aangezien je 99% van de tijd onbewust bent snap je direct dat deze beperkende gedachten eigenlijk de hele dag jouw gedrag sturen. Wanneer je de beperkende gedachten verandert - en dat is eenvoudiger dan de meeste mensen denken - dan verandert de toekomst met je mee.
Wil je hier graag wat hulp bij ontvangen, check dan deze pagina 

STAP 2: Focus op wat je wilt: Focus op de gevoelens van wat je wilt en voel je er positief over, positief over het hebben, voel je goed in je lichaam en emoties. Dit is iets heel anders dan het concentreren op wat je niet hebt - en wat je zou moeten hebben of wat je niet meer wilt hebben. Dit is het allerbelangrijkste punt, dus denk hier een tijdje over na. En onthoud dat je je doelen pas gaat bereiken, dat focussen pas echt gaat werken, als je jouw onbewuste overtuigingen in lijn hebt gebracht met wie je wilt zijn en wat je nu eigenlijk wilt.   

STAP 3: Begin geïnspireerde actie te ondernemen om te krijgen wat je wilt. Geïnspireerde actie betekent actie ondernemen met het bewustzijn van hoe we ons voelen terwijl we op weg zijn om te krijgen wat we willen. Door bewust actie te ondernemen, weten we wanneer we bepaalde beperkende overtuigingen tegenkomen en herkennen we de negatieve stem die ons zegt te stoppen of van richting te veranderen. 

TIP: De eenvoudigste methode om te volgen wanneer we een negatieve overtuiging raken, is om deze gewoon te negeren en te vervangen door een positieve. Dit kan enige herhaling vergen, maar het is de moeite waard. Er zijn tal van andere technieken voor geloofsverandering die in een later stadium kunnen worden gebruikt. De bal aan het rollen brengen is in het begin het belangrijkste.

Blijf bewust actie ondernemen en je voelt direct wanneer je de beslissingen neemt die ondersteunen wat je wilt. Als je het spoor bijster raakt, lach dan gewoon en ga weer verder. Start opnieuw met bewust manifesteren. Kies de hulpbronnen die jouw helpen en check regelmatig of deze bronnen opleveren wat je nodig hebt. 

Persoonlijke groei heeft veel te maken met weten wie je werkelijk bent. Het gebruiken van bewuste manifestatie is een geweldig hulpmiddel om veel over jezelf te leren. Wanneer je bewuste manifestatie onder de knie hebt, zul je je ook op een dieper niveau realiseren dat jij het echt was die al die ervaringen creëerde. 

Geniet van je manifestaties!

Over de schrijver
Reactie plaatsen