Het Bewuste en Onbewuste Brein: De Sleutel tot Zelfontwikkeling Transformeer Trauma | Artikel
onbewuste brein maakt je vrij

Het Onbewuste Brein: De Sleutel tot Zelfontwikkeling

Hoe beïnvloed jouw onbewuste brein het dagelijks leven?

Welkom bij deze uitgebreide blogpost, waar we dieper ingaan op de ongekende kracht van het onbewuste brein, hoe het grotendeels onze reacties bepaalt, en de mogelijkheden van verschillende energie healing methoden. We laten ons inspireren door de inzichten van vooraanstaande wetenschappers zoals Dr. Bessel van der Kolk, Dr. Bruce Lipton en Dr. Joe Dispenza. Laten we ontdekken hoe het onbewuste brein ons stuurt en hoe energie healing ons kan ondersteunen in ons helingsproces.


Het Onbewuste Brein dat Aan het Roer Staat

Onderzoek toont aan dat het onbewuste brein maar liefst 95% tot 99% van onze gedachten, emoties en acties aanstuurt. Stel je voor dat je 's ochtends wakker wordt en direct voelt dat je gestrest bent, zonder een duidelijke reden. Dit komt doordat je onbewuste brein reageert op de herinneringen en overtuigingen die zijn opgeslagen vanuit je vroege jeugd en eerdere ervaringen. Het beïnvloedt hoe je de wereld ziet, hoe je reageert op situaties en hoe je je voelt.

 

Het Onbewuste Brein en Reactiepatronen

Ons onbewuste brein heeft een diepgaande invloed op onze reactiepatronen. Het reageert automatisch en snel op basis van eerdere ervaringen en opgeslagen informatie. Deze automatische reacties kunnen zowel nuttig als belemmerend zijn, afhankelijk van de aard van de opgeslagen informatie. Stel dat je als kind vaak werd bekritiseerd en afgewezen. Later in het leven `kun je dan merken dat je streng bent voor jezelf en jezelf nooit goed genoeg vindt, zonder te beseffen waarom. Deze reactiepatronen worden onbewust geactiveerd en beïnvloeden hoe je met situaties omgaat, hoe je je gedraagt en hoe je jezelf waardeert.


Bewustwording en Verandering

Het is mogelijk om bewust te worden van deze onbewuste reactiepatronen en ze te veranderen. Stel je voor dat je je bewust wordt van de innerlijke stem die je altijd bekritiseert en jezelf niet goed genoeg vindt. Door bewustwording kun je bewuste keuzes maken om deze patronen te doorbreken. Dr. Bessel van der Kolk benadrukt het belang van het bewust worden van onze automatische reacties en het ontwikkelen van zelfregulatievaardigheden. Je kunt nieuwe, positieve overtuigingen cultiveren en bewuste acties nemen die in lijn zijn met wie je werkelijk wilt zijn.

Door het combineren van bewustwording en energie healing methoden zoals EFT, Touch of Matrix, Body Remembers Trauma Therapie, Trauma Release Breathing, regressie, time line therapie en systeemopstellingen, kun je een diepgaande heling en transformatie ervaren. Deze methoden kunnen je helpen om op een dieper niveau contact te maken met je onbewuste brein en trauma's uit je vroege jeugd te transformeren. Ze kunnen je ondersteunen bij het loslaten van belemmerende patronen, het helen van emotionele wonden en het creëren van een leven dat meer in lijn is met jouw ware potentieel.

Door bewust te worden van de kracht van je onbewuste brein en de mogelijkheden van energie healing, kun je op een dieper niveau heling en groei ervaren. Het is een reis van bewustwording, zelfontdekking en transformatie, waarbij je de regie neemt over je eigen leven. Laat je openstaan voor de mogelijkheden van energie healing en de kracht van je onbewuste brein om je te ondersteunen op je pad naar een leven vol geluk, vervulling en persoonlijke groei.


Energie Healing Methoden voor Trauma Transformatie

Energie healing biedt verschillende methoden om het onbewuste brein te bereiken en te ondersteunen bij het transformeren van trauma en belemmerende patronen. Hier zijn enkele krachtige energie healing technieken die kunnen worden toegepast:

 

1. Emotional Freedom Techniques (EFT): Deze techniek combineert acupressuurpunten met psychologische benaderingen om emotionele blokkades en trauma los te laten. Door zachtjes op specifieke punten te tikken terwijl je je focust op het probleem, kun je de energie in het lichaam in balans brengen en emotionele bevrijding ervaren.

2. Touch of Matrix: Deze holistische methode richt zich op het herstellen van het energetische evenwicht in het lichaam door middel van bewuste aanraking en intentie. Door de onbewuste patronen en overtuigingen te transformeren, kan Touch of Matrix een diepe heling en transformatie mogelijk maken.

3. Body Remembers Trauma Therapie (BRTT): Deze therapie richt zich op het verkennen en helen van traumatische herinneringen die zijn opgeslagen in het lichaam. Door middel van gerichte lichaamsgerichte technieken en het werken met de ademhaling, kan het onbewuste brein worden aangesproken om het trauma te verwerken en los te laten.

4. Trauma Release Breathing (TRB): Deze techniek maakt gebruik van bewuste ademhaling om vastgehouden spanning en trauma in het lichaam te bevrijden. Door een specifiek ademhalingspatroon te volgen, kan het onbewuste brein worden geactiveerd om diepgaande heling te bevorderen.

5. Regressie en Time Line Therapie: Deze methoden richten zich op het verkennen en transformeren van onbewuste patronen en overtuigingen door middel van het teruggaan naar eerdere gebeurtenissen in de tijd. Door het herbeleven en herkaderen van bepaalde ervaringen, kunnen nieuwe inzichten en heling worden bereikt.

6. Systeemopstellingen: Deze methode werkt met het onbewuste veld van familie- en systeemdynamieken. Door middel van representatieve opstellingen kunnen onbewuste patronen en verstoringen binnen familiesystemen zichtbaar worden gemaakt en geheeld worden.

7. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing),  EMDR is een therapeutische techniek die specifiek is ontwikkeld om trauma te verwerken en te transformeren. Het maakt gebruik van oogbewegingen, auditieve signalen of tactiele stimulatie om de onbewuste verwerking van traumatische herinneringen te bevorderen. Door middel van EMDR kunnen traumatische ervaringen hun emotionele lading verliezen en kunnen positieve veranderingen plaatsvinden in het onbewuste brein.

 

Conclusie:

Het onbewuste brein heeft een grote invloed op ons gedrag en onze reacties. Door bewustwording en het toepassen van energie healing methoden kunnen we onze onbewuste patronen en overtuigingen transformeren, trauma loslaten en heling bevorderen. Energie healing biedt een waardevolle aanvulling op het proces van bewustwording en verandering, en kan ons ondersteunen op onze reis naar heelheid en welzijn.

Door gebruik te maken van methoden zoals EFT, Touch of Matrix, Body Remembers Trauma Therapie (BRTT), Trauma Release Breathing (TRB), Regressie, Time Line Therapie en Systeemopstellingen, kunnen we diepgaande heling en groei ervaren op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Laten we ons openstellen voor de mogelijkheden van energie healing en de kracht van ons onbewuste brein om ons leven te transformeren en te bloeien.

Reactie plaatsen